Всі ми, а особливо наші діти, любимо чарівне свято - Новий рік. Його очікування можна перетворити на не менш цікаве та захопливе дійство. Для цього можна використати адвент-календар, який навчить дитину відчуттю часу, рахунку та терпінню.

Адвент календарь своими руками

Як його виготовити власноруч - дивіться у нашому покроковому майстеркласі. Тут же ми хочемо описати 15 можливих варіантів ігор та завдань на кожен день святкового очікування. За виконання таких завдань дитина може отримувати невеличке заохочення, яке можна покласти у кишеньки календаря - цукерки, печиво, частинки пазлу, мозаїки чи конструктора, маленькі іграшки.

Отже, наші варіанти завдань для різного віку дітей:

1. Обводка новорічних гудзиків.

Новогодние игры с пуговицами Новогодние игры с пуговицами
Новогодние игры с пуговицами Новогодние игры с пуговицами

Для найменших обводить мама, дітки просто замальовують отримані розмальовки олівцями. 4-5-річки можуть самостійно обвести та, скажімо, заштрихувати малюнки у заданому напрямку. Школярі - обводять та придумують свій варіант візерунка для кожного контуру. 

2. Знайти пару однакових гудзиків.

Найди пару пуговиц Найди пару пуговиц
Найди пару пуговиц Найди пару пуговиц

Найди пару пуговиц Найди пару пуговиц
Найди пару пуговиц Найди пару пуговиц

Для менших має бути менша кількість пар (від двох), і краще різних гудзиків - два півника, дві ялинки. Можна давати дитині один з цих гудзиків і просити знайти такий самий.
Старшим пропонуються одразу всі гудзики насипом, і діти очима шукають пари,а тоді забирають їх собі. Один з гудзиків може залишитися без пари. Школярі можуть вибрати пари за візерунком у купі з різниж видів гудзиків (чобітки, зірки, чобітки).

3. Зробити помандери для ароматної оселі. Апельсини чи мандарини, прикрашені візерунками з гвоздики додадуть надзвичайного запаху вашому дому, а задоволення від процесу створення такої краси незабутнє!

Помандер своими руками Помандер своими руками


Підбірка корисних лінків, як зробити помандери власноруч:

4. Гра "Продовжи ряд". Для більшої цікавості послідовність можна робити як гірлянду на ялинці, вирізаній з корейського жорсткого фетру.

Елочка из фетра Елочка из фетра

Менші дітки (до 3-х років) можуть продовжити ряд з круглих гудзиків через один по кольору. При цьому набір має складатися лише з потрібних кольорів. Трішки старшим, які добре знають кольори, можна давати таку ж послідовність, але обирати гудзики вони будуть з купки 6-7 кольорів. 
Діткам від 3-х років можна ускладнити послідовність: два-один-два-один, або трьох кольорів по 1. 4-5-річкам – додати гудзики іншої форми, візерунку, розміру. Школярі придумують послідовність самі.

Продолжи ряд из пуговиц Игры с пуговицами

5. Зробити з дитиною листівки для дідуся та бабусі та відіслати їм поштою у конвертах. На приклад, прикрасити їх ялинками з підручних матеріалів чи з фетру

6. Крижані іграшки на ялинку. Можна прикрасити ялинку чи кущі коло дому незвичайними іграшками з криги. Залити воду у форми для кексів, додати блискіток, паєток, бісеру, намистин, опустити у воду джгут і постаивити у морозилку. Через кілька годин у вас готові блискучі оригінальні прикраси, які так весело розвішувати на дерева біля під'їзду!

Ледяные игрушки Ледяные игрушки
Ледяные игрушки  Ледяные игрушки

7. Гра з гудзиками за мотивами "Do-a-dot".

Використовуючи різдвяні роздруковки з блогу Gift of curiosity та наші круглі гудзики 15 мм , можна пограти з дитиною у прикрашання ялинки: просто "залатати" круглі дірки (для 2-річок), по кольору (3-річки), або диктувати дитині, які кольори чи візерунки гудзиків вибирати із загальної купи (4-річки). Також можна зробити творчу роботу, використавши пластилі чи тісто: скатати кульки, заліпити дірки і прикріпити зверху гудзики. Вийде гарна кратина для садочка чи у школу.

Новогодние игры с пуговицами Новогодние игры с пуговицами
Новогодние игры с пуговицами Новогодние игры с пуговицами

8. Зробити прикрасу на ялинку з пінопластової кульки, гудзиків та булавок (тільки для дітей від 4-5 років!).

Новогодний шар из пуговиц Новогодний шар из пуговиц
Новогодний шар из пуговиц Новогодний шар из пуговиц

Тут кілька майстеркласів:

За таким же принципом можна зробити топіарії з гудзиків, або ж прикрасити пінопластовий конус і зробити міні-ялинку для декору.

9. Напишіть з дітьми список бажань (мрій, планів) на наступний рік у красивий блокнот. Мами також можуть завести свій власний щоденник для організації часу на наступний рік, куди записати бажання для себе. 

Кілька ідей таких планерів від наших партнетрів:

10. Зробити з дітьми візерунки на шклі за допомогою паперових трафаретів та зубної пасти.

Рисунки на окне Рисунки на окне

11. Гра з гудзиками "Зайвий серед 4-х".

Дитині пропонується обрати зайвий гудзик у ряді з 4-х. Почати можна з простого - вибору за однією ознакою (розімром, кольором, формою, візерунком). На приклад, всі жовті кргулі гудзики, але один з них більший за інші. 

Игры с пуговицами Игры с пуговицами
Игры с пуговицами Игры с пуговицами

Старшим пропонуються більш складний принцип вибору - за логікою, або ж додається кілька ознак в один ряд. Головне, щоби дитина могла логічно пояснити свій вибір.

Игры с пуговицами

12. Зробити поробку "Сніговик". Матеріал може бути будь-яким - вата, фетр, гудзики, папір, манка, паперові тарілки, палички, шкарпетки. Ось гарна підбірка майстеркласів (клікайте на фото):

Магнитный снеговик Снеговик из стаканчика Снеговик из прищепок
Снеговик из ваты Снеговик из носка Снеговик из палочек

13. Гра на розвиток зорової пам'яті та уваги "Новорічне намисто".

Знадобиться звичайний тонкий шнурок для взуття та намистини в крапку. Мама робить для дитини зразок - нанизує намистини на шнурок у певній послідовності (схоже до тих, які були у четвертому завданні). Маленькій дитині мама кладе зразок перед нею, старшим діткам (від 4-х років) показує на 5-10 секунд і просить нанизати намисто так, як у неї. 3-річкам дає лише потрібні кольори намистин, старшим одразу всі для вибору потрібних.

Бусы на елку своими руками Бусы на елку своими руками
Бусы на елку своими руками Бусы на елку своими руками

14. Спекти святкове печиво.

15. Прикрасити ялинку вдома.

Бажаємо вам гарної підготовки до свят та сподіваємося, що наш список завдань до адвент-календаря став вам у нагоді!

Comments (0)

No comments at this moment
Товар додано до списку
Товар додано до порівняння

Цей сайт використовує файли cookie та інші технології, щоб допомогти вам у навігації, а також надати кращий користувальницький досвід, аналізувати використання наших продуктів і послуг, підвищити якість рекламних і маркетингових активностей.